Hozzávalók:
Hús:
Kapormártás:
Sült hasáb burgonya:
Elkészítés:
Hús:
A húst besózom, kiklopfolom, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatom, és bő olajban kisütöm. A húst papírszalvétára teszem mellyel az olajt fölitatom.
Kapormártás:
A kaprot apróra, a vöröshagymát apró kockára vágjuk. A vajat felolvasszuk, rátesszük a kockára vágott hagymát, majd egy kicsit pároljuk. A kapor háromnegyed részét rátesszük a párolt hagymára, majd egy csipet sót teszünk hozzá. Fedő alatt tíz percig pároljuk, és közben többször megkeverjük. Tíz perc után levesszük a fedőt és egy evőkanál lisztet keverünk bele, majd annyi húslevessel öntjük föl, hogy kellő sűrűségű mártást kapjunk. Jól kiforraljuk, kóstolás után még sóval ízesíthetjük, majd a tűzről levéve a megmaradt kaprot hozzákeverjük.
Burgonya:
A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, bő olajban megsütjük és a képen láthatóan tálaltam.