Rántott sertés karaj kapormártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Hús:

  • 4 szelet csont nélküli sertés karaj
  • 2 db tojás
  • Liszt
  • Zsemlemorzsa
  • Étolaj a kisütéshez

Kapormártás:

  • 25 dkg kapor levél
  • 12 dkg vörös hagyma
  • 7,5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • Kb. 2 dl húsleves (Lehet kockából is készíteni, de a házilag készített húsleves a legjobb)

Sült hasáb burgonya:

  • 1.20 kg burgonya

Elkészítés:
Hús:
A húst besózom, kiklopfolom, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatom, és bő olajban kisütöm. A húst papírszalvétára teszem mellyel az olajt fölitatom.

Kapormártás:
A kaprot apróra, a vöröshagymát apró kockára vágjuk. A vajat felolvasszuk, rátesszük a kockára vágott hagymát, majd egy kicsit pároljuk. A kapor háromnegyed részét rátesszük a párolt hagymára, majd egy csipet sót teszünk hozzá. Fedő alatt tíz percig pároljuk, és közben többször megkeverjük. Tíz perc után levesszük a fedőt és egy evőkanál lisztet keverünk bele, majd annyi húslevessel öntjük föl, hogy kellő sűrűségű mártást kapjunk. Jól kiforraljuk, kóstolás után még sóval ízesíthetjük, majd a tűzről levéve a megmaradt kaprot hozzákeverjük.

Burgonya:
A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, bő olajban megsütjük és a képen láthatóan tálaltam.