Bajor hús recept
Hozzávalók:
- 1 kg tarja (vagy csirkemell)
- 2 kg burgonya
- 2 fej hagyma
- 0,5 liter tejföl
- só
- flekken fűszerkeverék
- 1 dl tej
- kevés olaj a tepsihez
Elkészítés
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd megsózzuk és bedörzsöljük flekken fűszerkeverékkel. Ezután félretesszük, hogy kicsit átvegye az ízeket.
Egy tepsit vékonyan kiolajozunk. Az aljára karikára vágott burgonyát rétegezünk, erre rátesszük a fűszeres húsokat, majd a húsokra a hagymakarikákat. A tetejére ráöntjük a tejföl felét.
Ezután újabb réteg burgonyát teszünk rá, majd eloszlatjuk rajta a maradék tejfölt, és végül meglocsoljuk 1 dl tejjel.
A tepsit lefedjük alufóliával, és 200 °C-ra előmelegített sütőben másfél órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és addig sütjük, amíg a teteje szép piros és kissé megpirult.
Tipp
A tejfölt keverhetjük egy kevés reszelt sajttal vagy fokhagymával is, így még ízletesebb lesz. Friss salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









