Bajor hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg tarja (vagy csirkemell)
  • 2 kg burgonya
  • 2 fej hagyma
  • 0,5 liter tejföl
  • flekken fűszerkeverék
  • 1 dl tej
  • kevés olaj a tepsihez

Elkészítés

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd megsózzuk és bedörzsöljük flekken fűszerkeverékkel. Ezután félretesszük, hogy kicsit átvegye az ízeket.

Egy tepsit vékonyan kiolajozunk. Az aljára karikára vágott burgonyát rétegezünk, erre rátesszük a fűszeres húsokat, majd a húsokra a hagymakarikákat. A tetejére ráöntjük a tejföl felét.

Ezután újabb réteg burgonyát teszünk rá, majd eloszlatjuk rajta a maradék tejfölt, és végül meglocsoljuk 1 dl tejjel.

A tepsit lefedjük alufóliával, és 200 °C-ra előmelegített sütőben másfél órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és addig sütjük, amíg a teteje szép piros és kissé megpirult.

Tipp

A tejfölt keverhetjük egy kevés reszelt sajttal vagy fokhagymával is, így még ízletesebb lesz. Friss salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.