Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal töltött karajszelet kukoricás bundában recept

Sajttal töltött karajszelet kukoricás bundában
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db 1-2 cm vastag karajszelet
    • 6 szelet sajt
    • bors
    • olaj a kisütéshez

    Panírhoz:

    • 20 dkg kukoricaliszt
    • 10 dkg finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek cukor
    • 1 tk só
    • 1 kk őrölt bors
    • kb. 2 dl tej

    Elkészítése:

    A karajszeleteket lapján félbe vágom, de nem vágom végig. Széthajtom, enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom, és felhasználásig hűtőbe teszem.

    A panírhoz a hozzávalókat egy tálban összekeverem, a tej hozzáadásával tejföl sűrűségű masszát kavarok.
    10 percet pihentetem, ha sűrűsödik, tejjel lazítok rajta.

    A karajszeleteket megtöltöm sajtszeletekkel, a biztonság kedvéért fogpiszkálóval összetűzöm.
    Megforgatom a kukoricás masszában, és kevésbé forró olajban pirosra sütöm mindkét felét.

    Ha megsült, papírtörlőre szedem.

    Tetszés szerinti körettel tálalom.

    A sajttal töltött karajszelet kukoricás bundában kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 208 kcal
    Fehérje: 16 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá