Sajttal töltött karajszelet kukoricás bundában

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajttal töltött karajszelet kukoricás bundában

Hozzávalók:

  • 6 db 1-2 cm vastag karajszelet
  • 6 szelet sajt
  • bors
  • olaj a kisütéshez

Panírhoz:

  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 4 tojás
  • 1 ek cukor
  • 1 tk só
  • 1 kk őrölt bors
  • kb. 2 dl tej

Elkészítése:

A karajszeleteket lapján félbe vágom, de nem vágom végig. Széthajtom, enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom, és felhasználásig hűtőbe teszem.

A panírhoz a hozzávalókat egy tálban összekeverem, a tej hozzáadásával tejföl sűrűségű masszát kavarok.
10 percet pihentetem, ha sűrűsödik, tejjel lazítok rajta.

A karajszeleteket megtöltöm sajtszeletekkel, a biztonság kedvéért fogpiszkálóval összetűzöm.
Megforgatom a kukoricás masszában, és kevésbé forró olajban pirosra sütöm mindkét felét.

Ha megsült, papírtörlőre szedem.

Tetszés szerinti körettel tálalom.