Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal és gombával töltött karajszelet recept

Sajttal és gombával töltött karajszelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertéskaraj (csont nélkül)
    • 15-20 dkg trappista sajt
    • 1 db szeletelt gomba konzerv
    • őrölt bors
    • bambusznyárs vagy hurkapálca
    • 3 ek liszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg zsemlemorzsa (ízlés szerint szezámmal keverve)
    • 1/2 l étolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A sertéskarajt 10 egyenlő vastag szeletre vágjuk.

    Egy vékony, rövid pengéjű éles késsel minden lapjára fektetett szelet közepén egy zsebet vágunk úgy, hogy a hús külső peremét ne érintse, így afféle kesztyűszerű formát kapunk.
    (Óvatosan dolgozzunk, ha nem megy, inkább kérjük meg a hentest erre a feladatra!)

    A gombát szűrőbe téve hagyjuk kicsepegni, majd gondolatban elosztjuk 10 egyenlő részre, a sajtot akkora hosszúkás szeletekre vágjuk, hogy elosztva beleférjenek a húsba, ezután megtöltjük velük a szeletzsebeket.

    Sózzuk, borsozzuk és a szeletek nyitott végét összetűzzük a bambusznyárssal, vagy a kihegyezett hurkapálcákkal.

    Az így előkészített töltött szeleteket a hagyományos módon bepanírozzuk liszt, felvert tojás és zsemlemorzsa sorrendjében, majd bő, forró olajban (pár perc alatt) szép pirosra sütjük.

    Miután megsültek a szeletek, néhány perc elteltével kihúzzuk a húsból a bambusznyársakat és máris tálalható.

    Jelen esetben én dinsztelt burgonyával és natúr sült padlizsánnal szervíroztam, de bármilyen sültekhez illő körettel nagyon finom!

    Tipp:

    Az így készített szeletzsebes rántott karaj kivitel azért jó, mert maga a töltelék ízlés szerint variálható, afféle “ki mit szeret” alapon változtatható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá