Hozzávalók:
Elkészítése:
A sertéskarajt 10 egyenlő vastag szeletre vágjuk.
Egy vékony, rövid pengéjű éles késsel minden lapjára fektetett szelet közepén egy zsebet vágunk úgy, hogy a hús külső peremét ne érintse, így afféle kesztyűszerű formát kapunk.
(Óvatosan dolgozzunk, ha nem megy, inkább kérjük meg a hentest erre a feladatra!)
A gombát szűrőbe téve hagyjuk kicsepegni, majd gondolatban elosztjuk 10 egyenlő részre, a sajtot akkora hosszúkás szeletekre vágjuk, hogy elosztva beleférjenek a húsba, ezután megtöltjük velük a szeletzsebeket.
Sózzuk, borsozzuk és a szeletek nyitott végét összetűzzük a bambusznyárssal, vagy a kihegyezett hurkapálcákkal.
Az így előkészített töltött szeleteket a hagyományos módon bepanírozzuk liszt, felvert tojás és zsemlemorzsa sorrendjében, majd bő, forró olajban (pár perc alatt) szép pirosra sütjük.
Miután megsültek a szeletek, néhány perc elteltével kihúzzuk a húsból a bambusznyársakat és máris tálalható.
Jelen esetben én dinsztelt burgonyával és natúr sült padlizsánnal szervíroztam, de bármilyen sültekhez illő körettel nagyon finom!
Az így készített szeletzsebes rántott karaj kivitel azért jó, mert maga a töltelék ízlés szerint variálható, afféle “ki mit szeret” alapon változtatható.