Sajttal és gombával töltött karajszelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéskaraj (csont nélkül)
  • 15-20 dkg trappista sajt
  • 1 db szeletelt gomba konzerv
  • őrölt bors
  • bambusznyárs vagy hurkapálca
  • 3 ek liszt
  • 3 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa (ízlés szerint szezámmal keverve)
  • 1/2 l étolaj a sütéshez

Elkészítése:

A sertéskarajt 10 egyenlő vastag szeletre vágjuk.

Egy vékony, rövid pengéjű éles késsel minden lapjára fektetett szelet közepén egy zsebet vágunk úgy, hogy a hús külső peremét ne érintse, így afféle kesztyűszerű formát kapunk.
(Óvatosan dolgozzunk, ha nem megy, inkább kérjük meg a hentest erre a feladatra!)

A gombát szűrőbe téve hagyjuk kicsepegni, majd gondolatban elosztjuk 10 egyenlő részre, a sajtot akkora hosszúkás szeletekre vágjuk, hogy elosztva beleférjenek a húsba, ezután megtöltjük velük a szeletzsebeket.

Sózzuk, borsozzuk és a szeletek nyitott végét összetűzzük a bambusznyárssal, vagy a kihegyezett hurkapálcákkal.

Az így előkészített töltött szeleteket a hagyományos módon bepanírozzuk liszt, felvert tojás és zsemlemorzsa sorrendjében, majd bő, forró olajban (pár perc alatt) szép pirosra sütjük.

Miután megsültek a szeletek, néhány perc elteltével kihúzzuk a húsból a bambusznyársakat és máris tálalható.

Jelen esetben én dinsztelt burgonyával és natúr sült padlizsánnal szervíroztam, de bármilyen sültekhez illő körettel nagyon finom!

Tipp:

Az így készített szeletzsebes rántott karaj kivitel azért jó, mert maga a töltelék ízlés szerint variálható, afféle “ki mit szeret” alapon változtatható.