Sajttal, baconnel töltött tarja recept

Hozzávalók:
- 1 kg csontos tarja
- 300 g bacon
- 300 g lapka sajt
- étolaj
- 200 ml húsleves vagy zölsdégleves alaplé
- só
- fokhagymapor
- 1 kg burgonya (új vagy egyforma, kisebb méretű)
Elkészítése:
A tarját 2 centinként bevágjuk csontig. Az így kapott zsebeket egyenként beszórjuk fokhagymaporral (lehet zúzott fokhagymát is kenni bele) és sóval, majd minden zsebbe teszünk 1-1 szelet sajtot és bacont.
Zsineggel összekötözzük, majd egy nagy tepsit kiolajozunk és belefektetjük a húst, aláöntjük az alaplevet, mellé tesszük az alaposan megmosott burgonyát (nem kell meghámozni) és fóliával letakarjuk.
180 fokar előmelegített sütőben kb 3 óra alatt készre sütjük. Félidőben megfordítjuk a húst és ha szükséges, akkor pótoljuk az elpárolgott levet.
Ha a hús és a krumpli is megpuhult, akkor levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.
Kicsit hagyjuk hűlni a húst, mejd felszeleteljük és a vele sült burgonyával tálaljuk.
Tipp:
Ha füstölt sajtot teszünk bele, ízletesebb lesz, de akkor ne sózzuk meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »