Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-tejszínes tarja recept

Sajtos-tejszínes tarja
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet tarja

    a páchoz:

    • 1 evőkanál mustár
    • 1 cs magyaros fűszerkeverék
    • 3 ek étolaj vagy olíva
    • 4 gerezd zúzott fokhagyma
    • koriander (elhagyható)

    A tetejére:

    • 15 dkg trappista sajt
    • 180 ml főzőtejszín
    • 1 púpos ek liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors és ételízesítő

    körethez:

    • 40 dkg barnacsiperke
    • 1,5 kg burgonya
    • fokhagymagerezdek

    Elkészítése:

    A tarja lefűszerezéséhez az összes hozzávalót jól kikeverjük és bekenjük vele a hús mindkét oldalát, ezután fél órácskát állni (pácolódni) hagyjuk és sütőben tepsin vagy tűzálló tálban picike vízzel alatta lefedve pároljuk, majd sütjük 180-190 fokon.

    Elkészülés előtt nagyjából 20 perccel összekeverjük a sajtot a tejszínnel és a többi hozzávalóval és kanállal ráhalmozzuk a húsra, s mellétehetjük a gombafejeket, a fokhagymagerezdeket és hagyjuk, had süljenek, piruljanak.

    A burgonyát héjában félkészre főzzük, majd héjastól nagyobb hasábokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és sütőben, picike zsiradékkal alatta pirosra sütjük, egyszer-kétszer villával átforgatjuk..

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá