Sajtos-tejszínes tarja

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet tarja

a páchoz:

  • 1 evőkanál mustár
  • 1 cs magyaros fűszerkeverék
  • 3 ek étolaj vagy olíva
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • koriander (elhagyható)

A tetejére:

  • 15 dkg trappista sajt
  • 180 ml főzőtejszín
  • 1 púpos ek liszt
  • 1 tojás
  • bors és ételízesítő

körethez:

  • 40 dkg barnacsiperke
  • 1,5 kg burgonya
  • fokhagymagerezdek

Elkészítése:

A tarja lefűszerezéséhez az összes hozzávalót jól kikeverjük és bekenjük vele a hús mindkét oldalát, ezután fél órácskát állni (pácolódni) hagyjuk és sütőben tepsin vagy tűzálló tálban picike vízzel alatta lefedve pároljuk, majd sütjük 180-190 fokon.

Elkészülés előtt nagyjából 20 perccel összekeverjük a sajtot a tejszínnel és a többi hozzávalóval és kanállal ráhalmozzuk a húsra, s mellétehetjük a gombafejeket, a fokhagymagerezdeket és hagyjuk, had süljenek, piruljanak.

A burgonyát héjában félkészre főzzük, majd héjastól nagyobb hasábokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és sütőben, picike zsiradékkal alatta pirosra sütjük, egyszer-kétszer villával átforgatjuk..