Sajtos rántott szelet darált húsból recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 20 dkg sajt
- só, bors ízlés szerint
Panírozáshoz:
- liszt
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
Sütéshez:
- bő zsiradék (ez lehet zsír, olaj…ki mit használ)
Elkészítése:
A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a húshoz a sóval és a borssal együtt, majd alaposan összedolgozzuk a masszát.
Előkészítjük a panírozáshoz a hozzávalókat. Egy mély tányérba lisztet teszünk, egy másikba zsemlemorzsát (amihez keverhetünk szezámmagot is ízlés szerint), majd a harmadikba 2-3 tojást teszünk, amihez kevés sót adunk és jól felverjük.
A húsos masszából lisztezett kézzel kiveszünk keveset és a tenyereink között ellapítjuk. Lisztbe forgatjuk (ha szükséges, akkor még itt is tudunk a formáján alakítani), tojásba mártjuk, majd végül a zsemlemorzsába forgatjuk mindkét oldalát. A megadott mennyiségből 6-8 szelet hús süthető, attól függően, hogy mekkorára formázzuk és milyen vastagra hagyjuk.
Felforrósított zsiradékban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tálalhatjuk burgonyapüréval és paradicsomsalátába vagy ízlés szerint bármilyen más körettel.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »