Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos rántott szelet darált húsból recept

Sajtos rántott szelet darált húsból
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 20 dkg sajt
    • só, bors ízlés szerint

    Panírozáshoz:

    • liszt
    • 2-3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa

    Sütéshez:

    • bő zsiradék (ez lehet zsír, olaj…ki mit használ)

    Elkészítése:

    A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a húshoz a sóval és a borssal együtt, majd alaposan összedolgozzuk a masszát.

    Előkészítjük a panírozáshoz a hozzávalókat. Egy mély tányérba lisztet teszünk, egy másikba zsemlemorzsát (amihez keverhetünk szezámmagot is ízlés szerint), majd a harmadikba 2-3 tojást teszünk, amihez kevés sót adunk és jól felverjük.

    A húsos masszából lisztezett kézzel kiveszünk keveset és a tenyereink között ellapítjuk. Lisztbe forgatjuk (ha szükséges, akkor még itt is tudunk a formáján alakítani), tojásba mártjuk, majd végül a zsemlemorzsába forgatjuk mindkét oldalát. A megadott mennyiségből 6-8 szelet hús süthető, attól függően, hogy mekkorára formázzuk és milyen vastagra hagyjuk.

    Felforrósított zsiradékban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

    Tálalhatjuk burgonyapüréval és paradicsomsalátába vagy ízlés szerint bármilyen más körettel.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá