Sajtos rántott szelet darált húsból

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg sajt
  • só, bors ízlés szerint

Panírozáshoz:

  • liszt
  • 2-3 tojás
  • zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • bő zsiradék (ez lehet zsír, olaj…ki mit használ)

Elkészítése:

A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a húshoz a sóval és a borssal együtt, majd alaposan összedolgozzuk a masszát.

Előkészítjük a panírozáshoz a hozzávalókat. Egy mély tányérba lisztet teszünk, egy másikba zsemlemorzsát (amihez keverhetünk szezámmagot is ízlés szerint), majd a harmadikba 2-3 tojást teszünk, amihez kevés sót adunk és jól felverjük.

A húsos masszából lisztezett kézzel kiveszünk keveset és a tenyereink között ellapítjuk. Lisztbe forgatjuk (ha szükséges, akkor még itt is tudunk a formáján alakítani), tojásba mártjuk, majd végül a zsemlemorzsába forgatjuk mindkét oldalát. A megadott mennyiségből 6-8 szelet hús süthető, attól függően, hogy mekkorára formázzuk és milyen vastagra hagyjuk.

Felforrósított zsiradékban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Tálalhatjuk burgonyapüréval és paradicsomsalátába vagy ízlés szerint bármilyen más körettel.