Sajtos rántott borda recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 közepes szelet sertés rövidkaraj
- 3 dl tej
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 15 dkg félzsíros sajt
- 5 ek sima liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6-7 ek panírmorzsa
- 1 tk szezámmag
- 4-5 dl étolaj a kisütéshez
Elkészítése:
A karaj tetejéről egy éles, hegyes késsel (alászúrásos módszerrel) levágjuk a vastag fehér ínt (vagy megkérjük rá a hentest), majd 1/2 cm vastagságúra szeleteljük. Ha igényli, akkor klopfoljuk és egy tálba téve ráöntjük a tejet, hogy a szeletek közé is kerüljön belőle, ezután a hűtőszekrénybe téve minimum 2 órát, de maximum egy éjszakát lefedve állni hagyjuk (a tejbe áztatott hús rostjai megpuhulnak, zaftosabb és ízletesebb lesz sütés után!).
A sajtot lereszeljük, a tojásokat egy csipet sóval felverjük, a panírmorzsához hozzákeverjük a szezámmagot.
A hússzeletekről leöntjük a tejet és sózzuk, borsozzuk, majd a panírozás következik: először a reszelt sajtban forgatjuk meg (ne sajnáljuk, bátran sajtozhatjuk), majd a szokásos módon a lisztben, a tojásban, végül a morzsában kicsit a tenyerünkkel rásegítve, hogy szép egyenletesen osztódjon a panír a húsokon.
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük és közepes lángon oldalanként nagyjából 2-3 perc alatt szép világosra sütjük.
A hús átfordítását soha nem villával, hanem fém vagy facsipesszel végezzük, nehogy a kis lyukon kifolyjon a sajt!
Konyhai papírtörlőre téve lecsepegtetjük és frissen, forrón tálaljuk! Jelen esetben én most habos krumplipürével kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »