Sajtos rántott borda recept
Hozzávalók:
- 8 közepes szelet sertés rövidkaraj
- 3 dl tej
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 15 dkg félzsíros sajt
- 5 ek sima liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6-7 ek panírmorzsa
- 1 tk szezámmag
- 4-5 dl étolaj a kisütéshez
Elkészítése:
A karaj tetejéről egy éles, hegyes késsel (alászúrásos módszerrel) levágjuk a vastag fehér ínt (vagy megkérjük rá a hentest), majd 1/2 cm vastagságúra szeleteljük. Ha igényli, akkor klopfoljuk és egy tálba téve ráöntjük a tejet, hogy a szeletek közé is kerüljön belőle, ezután a hűtőszekrénybe téve minimum 2 órát, de maximum egy éjszakát lefedve állni hagyjuk (a tejbe áztatott hús rostjai megpuhulnak, zaftosabb és ízletesebb lesz sütés után!).
A sajtot lereszeljük, a tojásokat egy csipet sóval felverjük, a panírmorzsához hozzákeverjük a szezámmagot.
A hússzeletekről leöntjük a tejet és sózzuk, borsozzuk, majd a panírozás következik: először a reszelt sajtban forgatjuk meg (ne sajnáljuk, bátran sajtozhatjuk), majd a szokásos módon a lisztben, a tojásban, végül a morzsában kicsit a tenyerünkkel rásegítve, hogy szép egyenletesen osztódjon a panír a húsokon.
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük és közepes lángon oldalanként nagyjából 2-3 perc alatt szép világosra sütjük.
A hús átfordítását soha nem villával, hanem fém vagy facsipesszel végezzük, nehogy a kis lyukon kifolyjon a sajt!
Konyhai papírtörlőre téve lecsepegtetjük és frissen, forrón tálaljuk! Jelen esetben én most habos krumplipürével kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »