Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-medvehagymás karaj sült zsályával recept

Sajtos-medvehagymás karaj sült zsályával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6-8 szelet sertéskaraj
    • 10 dkg füstölt sajt reszelve
    • 1 marék friss zsályalevél
    • 5 dl olaj
    • 1 ek aprított medvehagymalevél
    • 20 dkg panírmorzsa
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • 1 kk fokhagymapor
    • 2 ek liszt
    • 3 ek vaj
    • 3 ek olívaolaj
    • 1 kg fagyasztott hasábburgonya

    Elkészítése:

    A karajt kissé kiveregetjük, és enyhén besózzuk. Félretesszük, és a panírt előkészítjük.

    A morzsába fokhagymaport, sót és borsot keverünk, majd 3 dkg parmezánsajtot és a vágott medvehagymát. Felverjük a tojásokat, és 2 ek lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű legyen.

    A tojásos masszába mártjuk a hússzeleteket, majd a fűszeres morzsába.Egy sütőtepsit kibélelünk alufóliával, és megöntözzük olívaolajjal. Erre fektetjük a panírozott húsokat sorban. A tetejüket vajforgáccsal szórjuk meg, hogy finoman beleolvadjon sütéskor a húsba, és átadja kellemesen az aromáját.

    Előmelegített sütőbe toljuk, és alsó-felső sütésen süssük, 170 fokon szép aranybarnára. Mielőtt elkészülne, mindegyik tetejére kupacoljuk a reszelt füstölt sajtot. Amikor ráolvad, vegyük ki a sütőből.

    A hasábburgonyát olajban kisütjük, a végén a zsályaleveleket dobjuk bele a forró olajba, és pár másodperc alatt süssük ropogósra. Tálaljuk a burgonyával a hús mellé, és salátával, paradicsommal, vagy tetszés szerinti salátával kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá