Sajtos-medvehagymás karaj sült zsályával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6-8 szelet sertéskaraj
  • 10 dkg füstölt sajt reszelve
  • 1 marék friss zsályalevél
  • 5 dl olaj
  • 1 ek aprított medvehagymalevél
  • 20 dkg panírmorzsa
  • 2 tojás
  • bors
  • 1 kk fokhagymapor
  • 2 ek liszt
  • 3 ek vaj
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 kg fagyasztott hasábburgonya

Elkészítése:

A karajt kissé kiveregetjük, és enyhén besózzuk. Félretesszük, és a panírt előkészítjük.

A morzsába fokhagymaport, sót és borsot keverünk, majd 3 dkg parmezánsajtot és a vágott medvehagymát. Felverjük a tojásokat, és 2 ek lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű legyen.

A tojásos masszába mártjuk a hússzeleteket, majd a fűszeres morzsába.Egy sütőtepsit kibélelünk alufóliával, és megöntözzük olívaolajjal. Erre fektetjük a panírozott húsokat sorban. A tetejüket vajforgáccsal szórjuk meg, hogy finoman beleolvadjon sütéskor a húsba, és átadja kellemesen az aromáját.

Előmelegített sütőbe toljuk, és alsó-felső sütésen süssük, 170 fokon szép aranybarnára. Mielőtt elkészülne, mindegyik tetejére kupacoljuk a reszelt füstölt sajtot. Amikor ráolvad, vegyük ki a sütőből.

A hasábburgonyát olajban kisütjük, a végén a zsályaleveleket dobjuk bele a forró olajba, és pár másodperc alatt süssük ropogósra. Tálaljuk a burgonyával a hús mellé, és salátával, paradicsommal, vagy tetszés szerinti salátával kínáljuk.