Rozmaringos sertésszűz, forralt borban párolt körtével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Forralt borban párolt körte:
- 1 üveg száraz vörösbor
- kb 4-5 ek cukor
- 2 egész fahéjrúd
- 8 szem szegfűszeg
- 4 szem szegfűbors
- fél narancs
- 2 db csillagánizs
- 8 kemény körte
Rozmaringos sertésszűzhöz:
- 1 sertésszűz kettőbe vágva (kb 70 dkg-1 kg)
- 1 nagyobb ág rozmaring,
- durva szemű tengeri só
- bors
- 5 dkg vaj
- kevés olaj
Elkészítése:
A forralt bor hozzávalóit összeforraljuk, majd beletesszük a meghámozott körtéket és alacsony lángon, fedő alatt puhára pároljuk. Közben párszor forgassuk át a körtéket, hogy a forralt bor mindenhol érje.
A húsról az esetleges hártyákat levágjuk. Egy mozsárban összezúzzuk a rozmaringot a sóval.
A húsra kevés olajat öntünk, majd bedörzsöljük a sós-rozmaringos masszával, megszórjuk borssal és lefedve pihentetjük pár órán át.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat és vajat forrósítunk, majd hirtelen körbepirítjuk rajta a húst. Amikor már mindenhol szép a színe, akkor a borból, amiben a körtét főztük, a hús alá öntünk kb 1 dl-nyit és alacsony lángon, fedő alatt kb 15 perc alatt készre sütjük a húst. Félidőben fordítsuk meg.
Szeletelés előtt pihentessük a húst, majd szeleteljük fel és kínáljuk a körtével.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »