Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozmaringos csülök, lecsós krumplival recept

Rozmaringos csülök, lecsós krumplival
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a lecsós krumplihoz:

    • 2 kiló krumpli meghámozva, felszeletelve
    • 4-5 fej hagyma, karikára
    • 4-5 gerezd fokhagyma apróra vágva
    • 4-5 db. lecsópaprika
    • 6-7 db. közepes paradicsom, felkarikázva
    • petrezselyem zöld, kakukkfű, bazsalikom ízlés szerint

    Hozzávalók, a rozmaringos csülökhöz:

    • 2 sertés csülök kicsontozva
    • 1 fej fokhagyma
    • só, őrölt bors, mustár, kevés étolaj
    • 2-4 szál rozmaring
    • 1 pohár sör

    Elkészítése:

    A lecsós krumpli elkészítése:

    A hozzávalókat egy sütőtálba, vagy tepsibe halmozzuk, zsiradék nélkül!

    Először a krumplival kezdjük, egy kicsit megsózzuk és borsozzuk, majd jöhet a hagyma, a fokhagyma, a pirospaprika, majd végül a paradicsom. Erre is teszünk egy kis sót, majd megszórjuk az apróra vágott zöld fűszerekkel.

    Lefóliázzuk, majd 180 fokos sütőben 1 óráig sütjük. A végén levesszük a fóliát és pirítjuk egy picit.

    A csülök elkészítése:

    A kicsontozott csülköt sóval, borssal, mustárral, esetleg őrölt pirospaprikával bedörzsöljük, fokhagymával megtűzdeljük, a bőrét beirdaljuk. A bőrét ne sózzuk, csak a vágatokba tegyünk belőle.

    Tapasztalatom szerint ropogósabb lesz, ha nem kerül rá só. A tepsibe bőrével felfelé helyezzük, rozmaring szálakat teszünk mellé, majd lefóliázva sütőbe tesszük.

    A csülök nagyságától függően 2-3 óráig kell sülnie. A vége felé, a fóliát levéve, sörrel meg-meg öntözzük, így roppanósabb lesz a bőre. A rozmaring, a fólia alatt együtt sütve átadja aromáját a húsnak, így kitűnő ételt kapunk.

    A már elkészült lecsós tepsis krumplival tálaljuk. Egyszerre süthetjük, de a krumpli lényegesen korábban kész lesz.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá