Hozzávalók:
Hozzávalók a lecsós krumplihoz:
Hozzávalók, a rozmaringos csülökhöz:
Elkészítése:
A hozzávalókat egy sütőtálba, vagy tepsibe halmozzuk, zsiradék nélkül!
Először a krumplival kezdjük, egy kicsit megsózzuk és borsozzuk, majd jöhet a hagyma, a fokhagyma, a pirospaprika, majd végül a paradicsom. Erre is teszünk egy kis sót, majd megszórjuk az apróra vágott zöld fűszerekkel.
Lefóliázzuk, majd 180 fokos sütőben 1 óráig sütjük. A végén levesszük a fóliát és pirítjuk egy picit.
A kicsontozott csülköt sóval, borssal, mustárral, esetleg őrölt pirospaprikával bedörzsöljük, fokhagymával megtűzdeljük, a bőrét beirdaljuk. A bőrét ne sózzuk, csak a vágatokba tegyünk belőle.
Tapasztalatom szerint ropogósabb lesz, ha nem kerül rá só. A tepsibe bőrével felfelé helyezzük, rozmaring szálakat teszünk mellé, majd lefóliázva sütőbe tesszük.
A csülök nagyságától függően 2-3 óráig kell sülnie. A vége felé, a fóliát levéve, sörrel meg-meg öntözzük, így roppanósabb lesz a bőre. A rozmaring, a fólia alatt együtt sütve átadja aromáját a húsnak, így kitűnő ételt kapunk.
A már elkészült lecsós tepsis krumplival tálaljuk. Egyszerre süthetjük, de a krumpli lényegesen korábban kész lesz.