Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizses lecsó fokhagymás tarjával recept

Rizses lecsó fokhagymás tarjával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet csont nélküli tarja
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 bögre rizs
    • 1 vöröshagyma
    • 3 paprika
    • 1/2 doboz hámozott paradicsom konzerv
    • frissen őrölt bors
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 2 bögre leves alaplé

    Elkészítése:

    A rizst kevés olajon enyhén megpirítom, felöntöm 2 bögre leves alaplével, megfőzöm.

    Közben a kés fonákjával megütögetett hússzeleteket, majd apróra vágott, szétnyomott fokhagymával bedörzsölöm, megsózom, megborsozom, és kevés olajon serpenyőben mindkét oldalán megsütöm.

    Ugyanabban a serpenyőben kevés olajon megdinsztelem a csíkokra vágott hagymát, enyhén megsózom, majd hozzáadom a hámozott paradicsomokat, amiket fakanállal szétnyomok. Felöntöm a borral, és hozzákerül a karikákra vágott paprika is, és készre főzzük.

    Elkeverem a már megpárolt rizzsel, rövid ideig még ezzel együtt főzöm. Mielőtt tálalnám, megkóstolom, és ha szükséges, ízesítek még rajta.

    A tarjaszeleteket a lecsós rizzsel együtt tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá