Rizses lecsó fokhagymás tarjával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli tarja
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre rizs
  • 1 vöröshagyma
  • 3 paprika
  • 1/2 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • frissen őrölt bors
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 bögre leves alaplé

Elkészítése:

A rizst kevés olajon enyhén megpirítom, felöntöm 2 bögre leves alaplével, megfőzöm.

Közben a kés fonákjával megütögetett hússzeleteket, majd apróra vágott, szétnyomott fokhagymával bedörzsölöm, megsózom, megborsozom, és kevés olajon serpenyőben mindkét oldalán megsütöm.

Ugyanabban a serpenyőben kevés olajon megdinsztelem a csíkokra vágott hagymát, enyhén megsózom, majd hozzáadom a hámozott paradicsomokat, amiket fakanállal szétnyomok. Felöntöm a borral, és hozzákerül a karikákra vágott paprika is, és készre főzzük.

Elkeverem a már megpárolt rizzsel, rövid ideig még ezzel együtt főzöm. Mielőtt tálalnám, megkóstolom, és ha szükséges, ízesítek még rajta.

A tarjaszeleteket a lecsós rizzsel együtt tálalom.