Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Resztelt máj főtt, tört burgonyával recept

Resztelt máj főtt, tört burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertésmáj
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • pörköltszaft kocka
    • őrölt pirospaprika
    • bors
    • babérlevél
    • majoránna
    • víz
    • olaj
    • 1 dl vörösbor
    • 1 kg burgonya

    Elkészítése:

    A májat jól megmossuk és vékony csíkokra vágjuk.

    A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a felcsíkozott májat és a máj kifehéredéséig dinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, majd aláöntünk 1 dl vizet. Borsozzuk, hozzáadjuk a pörköltszaft kockát, majoránnával megszórjuk és beletesszük a babérlevelet is. A közben elfőtt vizet pótoljuk. Amikor a máj puha, beleöntjük a bort, összeforraljuk, majd levesszük a tűzről. Tálaláskor mindenki maga sózza meg.

    Amíg fő a máj, készítsük el a burgonyát is.

    A megpucolt, alaposan megmosott burgonyát felkockázzuk, sós vízbe tesszük és puhára főzzük. Ha megfőtt, villával kissé áttörjük.

    A kész resztelt májat a tört burgonyával kínáljuk.

    Tipp:

    A májat rövid ideig főzzük csak, mert minél tovább van a lángon annál keményebb lesz. Ha nem akar megpuhulni mert öreg a máj, egy késhegynyi szódabikarbónát tegyünk hozzá, az meg puhítja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá