Resztelt máj főtt, tört burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésmáj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • pörköltszaft kocka
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • babérlevél
  • majoránna
  • víz
  • olaj
  • 1 dl vörösbor
  • 1 kg burgonya

Elkészítése:

A májat jól megmossuk és vékony csíkokra vágjuk.

A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a felcsíkozott májat és a máj kifehéredéséig dinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, majd aláöntünk 1 dl vizet. Borsozzuk, hozzáadjuk a pörköltszaft kockát, majoránnával megszórjuk és beletesszük a babérlevelet is. A közben elfőtt vizet pótoljuk. Amikor a máj puha, beleöntjük a bort, összeforraljuk, majd levesszük a tűzről. Tálaláskor mindenki maga sózza meg.

Amíg fő a máj, készítsük el a burgonyát is.

A megpucolt, alaposan megmosott burgonyát felkockázzuk, sós vízbe tesszük és puhára főzzük. Ha megfőtt, villával kissé áttörjük.

A kész resztelt májat a tört burgonyával kínáljuk.

Tipp:

A májat rövid ideig főzzük csak, mert minél tovább van a lángon annál keményebb lesz. Ha nem akar megpuhulni mert öreg a máj, egy késhegynyi szódabikarbónát tegyünk hozzá, az meg puhítja.