Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Részeges vilmossal rakott kéksajtos karaj recept

Részeges vilmossal rakott kéksajtos karaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8-10 szelet rövidkaraj (csontját levesbe főztem)
    • 3 nagyobb szemű körte
    • 2 dkg barna cukor
    • só, bors
    • olíva olaj
    • kevés vaj
    • kék sajt ízlés szerint
    • dió
    • és a legfontosabb: körtepályinka ;)

    Elkészítése:

    A húsokat sózom, borsozom. Kevés olíva olajat löttyintek egy serpenyőbe, ahol a karajt elősütöm. Kisebb fehér kérget adok neki, hogy a pórusokat összehúzzam, így a lényeg a hús belsejében maradjon.

    Majd egy jénai aljára szedem. A fennmaradt zsiradékhoz és adtam egy kevés vajat, majd bele a cukrot és a negyedelt körtéket.

    Rövid ideig karamellizáltam, majd hozzáadtam a lényeget… a pálinkát. Épp hogy csak felforralom, hogy az alkohol erejét kicsit gyengítsem. Majd ráteszem a húsok tetejére.

    Jöhet a sajt, jó erős… kék sajt. Az egész hűtő illatozott tőle, de nem baj, így finom. Rámorzsolom a karamellizált körtére végül megszórom kevés dióva

    Fóliával betakargatom, és jó 20 percre az előmelegített sütőbe teszem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá