Részeges vilmossal rakott kéksajtos karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Részeges vilmossal rakott kéksajtos karaj

Hozzávalók:

  • 8-10 szelet rövidkaraj (csontját levesbe főztem)
  • 3 nagyobb szemű körte
  • 2 dkg barna cukor
  • só, bors
  • olíva olaj
  • kevés vaj
  • kék sajt ízlés szerint
  • dió
  • és a legfontosabb: körtepályinka ;)

Elkészítése:

A húsokat sózom, borsozom. Kevés olíva olajat löttyintek egy serpenyőbe, ahol a karajt elősütöm. Kisebb fehér kérget adok neki, hogy a pórusokat összehúzzam, így a lényeg a hús belsejében maradjon.

Majd egy jénai aljára szedem. A fennmaradt zsiradékhoz és adtam egy kevés vajat, majd bele a cukrot és a negyedelt körtéket.

Rövid ideig karamellizáltam, majd hozzáadtam a lényeget… a pálinkát. Épp hogy csak felforralom, hogy az alkohol erejét kicsit gyengítsem. Majd ráteszem a húsok tetejére.

Jöhet a sajt, jó erős… kék sajt. Az egész hűtő illatozott tőle, de nem baj, így finom. Rámorzsolom a karamellizált körtére végül megszórom kevés dióva

Fóliával betakargatom, és jó 20 percre az előmelegített sütőbe teszem.