Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott csülök felvágott recept

Rakott csülök felvágott
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
260 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes csülök
    • 50 dkg sertés lapocka
    • 30 dkg füstölt szalonna
    • 5 dkg vöröshagyma /reszelve/
    • 2 dkg fokhagyma/reszelve/
    • 5 g őrölt bors
    • 3 dkg őrölt pirospaprika
    • 2 dkg porcukor
    • 5 g őrölt mustármag
    • 3 dkg zselatin
    • só ízlés szerint
    • 1-1,5 dl húslé

    Elkészítése:

    A csülköt kicsontozzuk, majd a bőrével és a lapockával együtt sós vízben félpuhára főzzük.Mikor elkészült, leszűrjük, a csülök bőrös részét félrerakjuk, a húsokat kicsi kockákra vágjuk, a szalonnát vékonyan apróra szeljük.

    Az összes fűszert és hagymákat hozzákeverjük a húsokhoz,hozzáadunk 1-1,5 dl húslevet és a zselatint, és addig keverjük míg fel nem veszi a levét. Akkor jó, ha ragacsosnak érezzük. Ha nem ilyen, akkor még adhatunk hozzá kis zselatint /1 evőkanál/, és ha szükséges, még ízesítjük /só és fűszerekkel/.

    A sonkaprésbe először belerakjuk a félretett bőrt, arra belenyomkodjuk a húskeveréket. A prést lezárjuk. Egy nagy edénybe rakjuk a prést, és annyi vizet öntünk az edénybe, hogy ellepje. A vízbe sót rakunk, és lassan főzzük 1,5 órán keresztül, de ne forrjon.

    Kivesszük a prést, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából.

    Tipp:

    Ha nem rendelkezünk préssel, alufóliát több rétegben leterítünk, rárakjuk a csülök bőrét, erre halmozzuk a húst, jó szorosan feltekerjük, és a két végét szorosan lezárjuk, majd így főzzük.

    A rakott csülök felvágott kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 350 kcal
    Fehérje: 14 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 30 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá