Hozzávalók:
Elkészítése:
A csülköt kicsontozzuk, majd a bőrével és a lapockával együtt sós vízben félpuhára főzzük.Mikor elkészült, leszűrjük, a csülök bőrös részét félrerakjuk, a húsokat kicsi kockákra vágjuk, a szalonnát vékonyan apróra szeljük.
Az összes fűszert és hagymákat hozzákeverjük a húsokhoz,hozzáadunk 1-1,5 dl húslevet és a zselatint, és addig keverjük míg fel nem veszi a levét. Akkor jó, ha ragacsosnak érezzük. Ha nem ilyen, akkor még adhatunk hozzá kis zselatint /1 evőkanál/, és ha szükséges, még ízesítjük /só és fűszerekkel/.
A sonkaprésbe először belerakjuk a félretett bőrt, arra belenyomkodjuk a húskeveréket. A prést lezárjuk. Egy nagy edénybe rakjuk a prést, és annyi vizet öntünk az edénybe, hogy ellepje. A vízbe sót rakunk, és lassan főzzük 1,5 órán keresztül, de ne forrjon.
Kivesszük a prést, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából.
Ha nem rendelkezünk préssel, alufóliát több rétegben leterítünk, rárakjuk a csülök bőrét, erre halmozzuk a húst, jó szorosan feltekerjük, és a két végét szorosan lezárjuk, majd így főzzük.