Póréhagymás sertéstokány gombával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéscomb
- 1 póréhagyma
- 50 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 2 ek sertészsír
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 1 dl rozé bor
- 1 tk borsikafű
- 1 chili (elhagyható)
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A zsiradékon megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, rádobom a felcsíkozott húst, és fehéredésig pirítom, majd felöntöm a borral.
A gombát vékony, a póréhagymát vastagabb szeletekre vágom.
A gombát és a felaprított chilit a húshoz adom, megszórom borssal és borsikafűvel, ízlés szerint sózom, és addig pirítom, míg zsírjára pirul.
Ekkor beleteszem a póréhagymát, a felaprított paradicsomot és az áttört fokhagymát.
Pár perc pirítás és kavargatás után tálalom.
Párolt rizst, kifőtt tésztát vagy sült krumplit kínálok mellé.
A póréhagymás sertéstokány gombával kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 100 kcal
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 5 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.