Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Póréhagymás sertéstokány gombával recept

Póréhagymás sertéstokány gombával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertéscomb
    • 1 póréhagyma
    • 50 dkg gomba
    • 1 vöröshagyma
    • 2 ek sertészsír
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 2 paradicsom
    • 1 dl rozé bor
    • 1 tk borsikafű
    • 1 chili (elhagyható)
    • bors ízlés szerint
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A zsiradékon megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, rádobom a felcsíkozott húst, és fehéredésig pirítom, majd felöntöm a borral.
    A gombát vékony, a póréhagymát vastagabb szeletekre vágom.

    A gombát és a felaprított chilit a húshoz adom, megszórom borssal és borsikafűvel, ízlés szerint sózom, és addig pirítom, míg zsírjára pirul.

    Ekkor beleteszem a póréhagymát, a felaprított paradicsomot és az áttört fokhagymát.
    Pár perc pirítás és kavargatás után tálalom.

    Párolt rizst, kifőtt tésztát vagy sült krumplit kínálok mellé.

    A póréhagymás sertéstokány gombával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 100 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek