Póréhagymás sertéstokány gombával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéscomb
  • 1 póréhagyma
  • 50 dkg gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 2 ek sertészsír
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 dl rozé bor
  • 1 tk borsikafű
  • 1 chili (elhagyható)
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A zsiradékon megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, rádobom a felcsíkozott húst, és fehéredésig pirítom, majd felöntöm a borral.
A gombát vékony, a póréhagymát vastagabb szeletekre vágom.

A gombát és a felaprított chilit a húshoz adom, megszórom borssal és borsikafűvel, ízlés szerint sózom, és addig pirítom, míg zsírjára pirul.

Ekkor beleteszem a póréhagymát, a felaprított paradicsomot és az áttört fokhagymát.
Pár perc pirítás és kavargatás után tálalom.

Párolt rizst, kifőtt tésztát vagy sült krumplit kínálok mellé.