Pikáns sertésszelet sütőben sült krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj
- 50 dkg gomba
- 1 kisebb póréhagyma
- 1 nagy alma
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg friss gyömbér
- 3-4 szem borókabogyó
- 1 mk őrölt fehér bors
- 1 mk őrölt köménymag
- 1 mk tárkony
- só
- 1 dl fehérbor
- 2-3 ek kókuszzsír
Sült krumpli hozzávalói:
- 1 kg sütnivaló krumpli (sárga krumpli)
- 1-2 tk só
- 1 mk pirospaprika
- 3-4 ek olívaolaj (v. ízlés szerinti olaj)
Elkészítése:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és az őrölt köménnyel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.
A kókuszzsírt hevítsük fel egy serpenyőbe, óvatosan helyezzük bele a hússzeleteket, majd mindkét oldalán süssük szép pirosra.
Ezután öntsük fel a borral, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt gyömbért, a borókabogyót, majd lefedve pároljuk félpuhára a húst. (ha szükséges akkor egy pici vizet még önthetünk alá, de én nem öntöttem)
Ezután adjuk hozzá az ízlés szerint felszeletelt gombát, majd pároljuk tovább, addig még a gomba kissé összeesik és levet enged. Ekkor adjuk hozzá a mazsolát, a szintén felszeletelt póréhagymát, szórjuk meg a tárkonnyal, és pároljuk tovább.
Amikor a hús már majdnem tejesen megpuhult, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt almát, és pároljuk készre. (figyeljünk, nehogy az alma túlpárolódjon, és szétmálljon)
A krumplit pucoljuk meg, majd ízlés szerint vágjuk fel, mossuk meg, majd töröljük szárazra.
Ezután szórjuk meg ízlés szerint sóval, és a pirospaprikával, öntsük rá az olajat, majd forgassuk alaposan össze.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen terítsük el rajta a fűszeres-olajos krumplit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon, 45 percig sütöttem)
Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeleteket, kanalazzuk rá a gombát-mazsolát-almát és a szaftot, majd a sült krumplival kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »