Pikáns sertésszelet sütőben sült krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj
- 50 dkg gomba
- 1 kisebb póréhagyma
- 1 nagy alma
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg friss gyömbér
- 3-4 szem borókabogyó
- 1 mk őrölt fehér bors
- 1 mk őrölt köménymag
- 1 mk tárkony
- só
- 1 dl fehérbor
- 2-3 ek kókuszzsír
Sült krumpli hozzávalói:
- 1 kg sütnivaló krumpli (sárga krumpli)
- 1-2 tk só
- 1 mk pirospaprika
- 3-4 ek olívaolaj (v. ízlés szerinti olaj)
Elkészítése:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és az őrölt köménnyel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.
A kókuszzsírt hevítsük fel egy serpenyőbe, óvatosan helyezzük bele a hússzeleteket, majd mindkét oldalán süssük szép pirosra.
Ezután öntsük fel a borral, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt gyömbért, a borókabogyót, majd lefedve pároljuk félpuhára a húst. (ha szükséges akkor egy pici vizet még önthetünk alá, de én nem öntöttem)
Ezután adjuk hozzá az ízlés szerint felszeletelt gombát, majd pároljuk tovább, addig még a gomba kissé összeesik és levet enged. Ekkor adjuk hozzá a mazsolát, a szintén felszeletelt póréhagymát, szórjuk meg a tárkonnyal, és pároljuk tovább.
Amikor a hús már majdnem tejesen megpuhult, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt almát, és pároljuk készre. (figyeljünk, nehogy az alma túlpárolódjon, és szétmálljon)
A krumplit pucoljuk meg, majd ízlés szerint vágjuk fel, mossuk meg, majd töröljük szárazra.
Ezután szórjuk meg ízlés szerint sóval, és a pirospaprikával, öntsük rá az olajat, majd forgassuk alaposan össze.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen terítsük el rajta a fűszeres-olajos krumplit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon, 45 percig sütöttem)
Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeleteket, kanalazzuk rá a gombát-mazsolát-almát és a szaftot, majd a sült krumplival kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »