Pikáns malackaraj recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 szelet malackaraj
- 2 dl száraz fehérbor
- 5 dkg vaj
- 1 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt pirospaprika
- só
- frissen őrölt bors
- kevés szárított kakukkfű és csilipehely
- 1 ek liszt
- 1 ek tejföl
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítése:
A vékonyra szelt hússzeleteket lisztbe forgatjuk, kevés olajon mindkét oldalán elősütjük.
A húsokat kivesszük, majd a maradék olajhoz kevés vajat teszünk, és a hőmérsékletet visszavesszük. 1 fej hagymát reszelünk a serpenyőbe, hozzányomjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a paprikát, majd hozzáöntjük a bort és 1 kanál tejfölt. A csilipelyhet, és a kakukkfüvet is rászórjuk.
Kis lángon addig pároljuk, míg kicsit besűrűsödik. A sült hússzeleteket visszatesszük a serpenyőbe, és összeforgatjuk a mártással.
Petrezselymes krumplival, krumplipürével, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.