Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns malackaraj recept

Pikáns malackaraj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet malackaraj
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 5 dkg vaj
    • 1 vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 kk őrölt pirospaprika
    • frissen őrölt bors
    • kevés szárított kakukkfű és csilipehely
    • 1 ek liszt
    • 1 ek tejföl
    • kevés olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A vékonyra szelt hússzeleteket lisztbe forgatjuk, kevés olajon mindkét oldalán elősütjük.

    A húsokat kivesszük, majd a maradék olajhoz kevés vajat teszünk, és a hőmérsékletet visszavesszük. 1 fej hagymát reszelünk a serpenyőbe, hozzányomjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a paprikát, majd hozzáöntjük a bort és 1 kanál tejfölt. A csilipelyhet, és a kakukkfüvet is rászórjuk.

    Kis lángon addig pároljuk, míg kicsit besűrűsödik. A sült hússzeleteket visszatesszük a serpenyőbe, és összeforgatjuk a mártással.

    Petrezselymes krumplival, krumplipürével, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá