Pikáns malackaraj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet malackaraj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • kevés szárított kakukkfű és csilipehely
  • 1 ek liszt
  • 1 ek tejföl
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítése:

A vékonyra szelt hússzeleteket lisztbe forgatjuk, kevés olajon mindkét oldalán elősütjük.

A húsokat kivesszük, majd a maradék olajhoz kevés vajat teszünk, és a hőmérsékletet visszavesszük. 1 fej hagymát reszelünk a serpenyőbe, hozzányomjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a paprikát, majd hozzáöntjük a bort és 1 kanál tejfölt. A csilipelyhet, és a kakukkfüvet is rászórjuk.

Kis lángon addig pároljuk, míg kicsit besűrűsödik. A sült hússzeleteket visszatesszük a serpenyőbe, és összeforgatjuk a mártással.

Petrezselymes krumplival, krumplipürével, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.