Pesti szelet Pappné módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 2 evőkanál finomliszt
- 3 evőkanál olaj
- 0,5 l víz
- 1 húsleves kocka
- 2 evőkanál tejföl
- 0,5 kg krumpli
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A sertéscombot felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
A lisztbe forgatjuk a húst és a felforrósított olajon kérget sütünk rá, majd kiszedjük egy tányérra.
A vizet felforraljuk, majd beletesszük a leves kockát és feloldjuk benne.
Egy nagyobb edényben kevés olajat melegítünk, majd rátesszük a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, majd jól elkeverjük és felöntjük az alaplével. Beletesszük az elősütött húsokat, majd puhára főzzük.
Ha a hús puha, akkor a tejfölt kikeverjük kevés szafttal, majd a húshoz adjuk, óvatosan összekeverjük és felforraljuk. Ha szükséges, akkor utánízesítjük.
Közben a krumplit meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, összertörjük és a hússal tálaljuk.
Tipp:
A szaft finomabb lesz, ha a húst palacsintatésztába forgatjuk és úgy sütjük meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »