Pesti szelet Pappné módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 2 evőkanál finomliszt
- 3 evőkanál olaj
- 0,5 l víz
- 1 húsleves kocka
- 2 evőkanál tejföl
- 0,5 kg krumpli
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A sertéscombot felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
A lisztbe forgatjuk a húst és a felforrósított olajon kérget sütünk rá, majd kiszedjük egy tányérra.
A vizet felforraljuk, majd beletesszük a leves kockát és feloldjuk benne.
Egy nagyobb edényben kevés olajat melegítünk, majd rátesszük a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, majd jól elkeverjük és felöntjük az alaplével. Beletesszük az elősütött húsokat, majd puhára főzzük.
Ha a hús puha, akkor a tejfölt kikeverjük kevés szafttal, majd a húshoz adjuk, óvatosan összekeverjük és felforraljuk. Ha szükséges, akkor utánízesítjük.
Közben a krumplit meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, összertörjük és a hússal tálaljuk.
Tipp:
A szaft finomabb lesz, ha a húst palacsintatésztába forgatjuk és úgy sütjük meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »