Pesti szelet Pappné módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 2 evőkanál finomliszt
- 3 evőkanál olaj
- 0,5 l víz
- 1 húsleves kocka
- 2 evőkanál tejföl
- 0,5 kg krumpli
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A sertéscombot felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
A lisztbe forgatjuk a húst és a felforrósított olajon kérget sütünk rá, majd kiszedjük egy tányérra.
A vizet felforraljuk, majd beletesszük a leves kockát és feloldjuk benne.
Egy nagyobb edényben kevés olajat melegítünk, majd rátesszük a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, majd jól elkeverjük és felöntjük az alaplével. Beletesszük az elősütött húsokat, majd puhára főzzük.
Ha a hús puha, akkor a tejfölt kikeverjük kevés szafttal, majd a húshoz adjuk, óvatosan összekeverjük és felforraljuk. Ha szükséges, akkor utánízesítjük.
Közben a krumplit meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, összertörjük és a hússal tálaljuk.
Tipp:
A szaft finomabb lesz, ha a húst palacsintatésztába forgatjuk és úgy sütjük meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »