Pesti szelet Pappné módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pesti szelet Pappné módra

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 0,5 l víz
  • 1 húsleves kocka
  • 2 evőkanál tejföl
  • 0,5 kg krumpli
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A sertéscombot felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.

A lisztbe forgatjuk a húst és a felforrósított olajon kérget sütünk rá, majd kiszedjük egy tányérra.

A vizet felforraljuk, majd beletesszük a leves kockát és feloldjuk benne.

Egy nagyobb edényben kevés olajat melegítünk, majd rátesszük a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, majd jól elkeverjük és felöntjük az alaplével. Beletesszük az elősütött húsokat, majd puhára főzzük.

Ha a hús puha, akkor a tejfölt kikeverjük kevés szafttal, majd a húshoz adjuk, óvatosan összekeverjük és felforraljuk. Ha szükséges, akkor utánízesítjük.

Közben a krumplit meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, összertörjük és a hússal tálaljuk.

Tipp:

A szaft finomabb lesz, ha a húst palacsintatésztába forgatjuk és úgy sütjük meg.