Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pejsli krumplilángossal recept

Pejsli krumplilángossal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg sertésnyelv és sertésszív vegyesen
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 4 ek finomliszt
    • 3 ek étolaj
    • 3 dl tejföl
    • 0,5 citrom
    • 1 ek ecet
    • 4 babérlevél
    • 1 tk piros fűszerpaprika
    • 2 ek cukor
    • 1 ek mustár
    • őrölt bors ízlés szerint
    • só ízlés szerint

    Krumplilángoshoz:

    • 1 kg burgonya
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só
    • 4 ek finomliszt
    • 3 dkg margarin
    • 1 mk őrölt szerecsendió
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A recept címe szerint szalontüdőt készítünk szívből és nyelvből, tüdő nélkül, de az ízesítés azonos.

    A szívet és nyelvet letisztítjuk, megmossuk, és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, a babérlevéllel puhára főzzük. (Kuktában 1 óra)

    Közben a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a megfőtt húst kiszedjük a főzőléből, ha kihűlt, ujjnyi csíkokra vágjuk.

    A forró olajon megpirítjuk a cukrot, ha már barna, rádobjuk a hagymákat, és megdinszteljük. Meghintjük liszttel, picit pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával és borssal. Elkeverjük, és felöntjük 1 liter főzőlével. Botmixer segítségével simára keverjük.

    Ezután beletesszük a húscsíkokat, majd citromlével, citromhéjjal, ecettel és mustárral pikánsra ízesítjük.
    Jól összeforraljuk, végül belekeverjük a tejfölt, és már csak egy pillanatig forraljuk.

     

    Krumplilángos készítése:

    A krumplilángoshoz a megtisztított burgonyát felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd burgonyanyomóval pépesre nyomkodjuk. Hidegen hozzáadjuk a tojást, a sót, a lisztet, a margarint és a fűszereket.

    Elkeverjük, és evőkanállal serpenyőbe szaggatjuk, melyben előtte kevés olajat forrósítunk. Tetejüket a kanállal kilapogatom, 2-3 perc után megfordítjuk, és aranybarnára pirítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá