Cigánypecsenye recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet sertés tarja csont nélkül /14-16 dkg/db/
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 30 dkg füstölt szalonna
- őrölt fekete bors
- só
- grill vagy steak fűszerkeverék
- étolaj
Elkészítése:
A tarja szeleteket kiklopfoljuk, a hártyás, inas részeket bevagdossuk, majd befűszerezzük. A fokhagymát apróra vágjuk.
A szalonnából 4 darab kb 6-8 cm hosszú, 1 cm széles szeletet vágunk. Hosszában középen egyszer, keresztben 4-5 helyen bevágjuk. A befűszerezett tarját egy edénybe tesszük, megszórjuk a fokhagymával, és olajjal leöntve 1-2 napig pácoljuk.
Egy serpenyőben kisütjük a szalonna szeleteket, majd félre tesszük. A visszamaradt zsírban szép pirosra sütjük a tarját.
A sült szalonna szeleteket /előzőleg pirospaprikába mártva/ a húsra helyezzük. Szalmaburgonyát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.