Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cigánypecsenye recept

Cigánypecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 4 szelet sertés tarja csont nélkül /14-16 dkg/db/
    • 6-8 gerezd fokhagyma
    • 30 dkg füstölt szalonna
    • őrölt fekete bors
    • grill vagy steak fűszerkeverék
    • étolaj

    Elkészítése:
    A tarja szeleteket kiklopfoljuk, a hártyás, inas részeket bevagdossuk, majd befűszerezzük. A fokhagymát apróra vágjuk.

    A szalonnából 4 darab kb 6-8 cm hosszú, 1 cm széles szeletet vágunk. Hosszában középen egyszer, keresztben 4-5 helyen bevágjuk. A befűszerezett tarját egy edénybe tesszük, megszórjuk a fokhagymával, és olajjal leöntve 1-2 napig pácoljuk.

    Egy serpenyőben kisütjük a szalonna szeleteket, majd félre tesszük. A visszamaradt zsírban szép pirosra sütjük a tarját.

    A sült szalonna szeleteket /előzőleg pirospaprikába mártva/ a húsra helyezzük. Szalmaburgonyát készítettem mellé.

    Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá