Cigánypecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet sertés tarja csont nélkül /14-16 dkg/db/
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • őrölt fekete bors
  • grill vagy steak fűszerkeverék
  • étolaj

Elkészítése:
A tarja szeleteket kiklopfoljuk, a hártyás, inas részeket bevagdossuk, majd befűszerezzük. A fokhagymát apróra vágjuk.

A szalonnából 4 darab kb 6-8 cm hosszú, 1 cm széles szeletet vágunk. Hosszában középen egyszer, keresztben 4-5 helyen bevágjuk. A befűszerezett tarját egy edénybe tesszük, megszórjuk a fokhagymával, és olajjal leöntve 1-2 napig pácoljuk.

Egy serpenyőben kisütjük a szalonna szeleteket, majd félre tesszük. A visszamaradt zsírban szép pirosra sütjük a tarját.

A sült szalonna szeleteket /előzőleg pirospaprikába mártva/ a húsra helyezzük. Szalmaburgonyát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)