Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Óvári sertésborda recept

Óvári sertésborda
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet karaj
    • 30 dkg szeletelt gomba
    • 15 dkg reszelt sajt (óvári, vagy más félkemény sajt)
    • 1 kisebb fej hagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 6 szelet gépsonka
    • kevés liszt
    • őrölt bors
    • olaj a sütéshez és a raguhoz

    Elkészítése:

    A felszeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. A kiklopfolt hússzeleteket kevés lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalán elősütjük.

    A hússzeletekre ráhalmozzuk a gombás ragut, a sonkaszeletet, a reszelt sajtot vékony rétegben, és kivajazott sütőtálban, vagy tepsiben addig sütjük, míg azok rá nem pirulnak.

    Ízlés szerint kevesebb/több raguval, sajttal is készülhet.

    Hagymás petrezselymes burgonyával, krumplipürével, vagy párolt rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.

    Az étel a nevét a sajtról kapta, azonban más félkemény sajttal (ementáli, trappista) is készülhet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá