Óvári sertésborda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj
  • 30 dkg szeletelt gomba
  • 15 dkg reszelt sajt (óvári, vagy más félkemény sajt)
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 szelet gépsonka
  • kevés liszt
  • őrölt bors
  • olaj a sütéshez és a raguhoz

Elkészítése:

A felszeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. A kiklopfolt hússzeleteket kevés lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalán elősütjük.

A hússzeletekre ráhalmozzuk a gombás ragut, a sonkaszeletet, a reszelt sajtot vékony rétegben, és kivajazott sütőtálban, vagy tepsiben addig sütjük, míg azok rá nem pirulnak.

Ízlés szerint kevesebb/több raguval, sajttal is készülhet.

Hagymás petrezselymes burgonyával, krumplipürével, vagy párolt rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.

Az étel a nevét a sajtról kapta, azonban más félkemény sajttal (ementáli, trappista) is készülhet.