Őszibarackos-sajtos hússzelet recept

Hozzávalók:
- 6 szelet sertéstarja (vagy karaj)
- 6-8 db felezett őszibarack befőtt (vagy friss őszibarack)
- 10 dkg reszelt sajt
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 kk szerecsendió
- 1 tk majoránna
- 1 tk kakukkfű
- 5 dkg vaj
- 1,5 dl befőttlé
- 1 dl édes fehérbor
- 2 tk étkezési keményítő + pici befőttlé
Elkészítése:
Készítsük elő az őszibarackot. Amennyiben friss őszibarackot használunk akkor vágjuk félbe, majd távolítsuk el a magot. Ha befőtt őszibarackkal készítjük, akkor szedjük ki a levéből és csepegtessük le.
A hússzeleteket tenyérrel kicsit lapogassuk el, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel (érdemes a fűszerezés után egy rövid ideig állni hagyni, hogy az ízek jól átjárják a hússzeleteket).
A tepsit kenjük ki a vajjal, majd helyezzük egymásmellé a befűszerezett hússzeleteket.
Ezután mindegyik hússzeletre helyezzünk rá egy-egy felezett őszibarackot, öntsük alá a bort és a befőttlevet, majd fóliával fedjük le (ha friss őszibarackból készül, akkor 2 dl édes fehérbort öntsünk alá).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk puhára (kb 45 percig pároltam).
Ezután vegyük le a fóliát, majd öntsünk le a párolóléből, hogy éppen csak annyi maradjon, hogy a hús szépen megsüljön. Ezután szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal, majd helyezzük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.
A visszamaradt levet öntsük bele egy serpenyőbe, majd melegítsük forráspontig. Közben a kukoricakeményítőt keverjük simára egy pici befőttlével (vagy vízzel), majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá és kevergetve sűrítsük be a szaftot.
Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet. Én rizst készítettem, de nagyon jól illik hozzá pl a krumplipüré is.
Tipp:
Tálaláskor kanalazzuk a szaftot a tényárra, helyezzük rá az őszibarackos-sajtos hússzeletet és a köretet, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »