Őszibarackos-sajtos hússzelet recept

Hozzávalók:
- 6 szelet sertéstarja (vagy karaj)
- 6-8 db felezett őszibarack befőtt (vagy friss őszibarack)
- 10 dkg reszelt sajt
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 kk szerecsendió
- 1 tk majoránna
- 1 tk kakukkfű
- 5 dkg vaj
- 1,5 dl befőttlé
- 1 dl édes fehérbor
- 2 tk étkezési keményítő + pici befőttlé
Elkészítése:
Készítsük elő az őszibarackot. Amennyiben friss őszibarackot használunk akkor vágjuk félbe, majd távolítsuk el a magot. Ha befőtt őszibarackkal készítjük, akkor szedjük ki a levéből és csepegtessük le.
A hússzeleteket tenyérrel kicsit lapogassuk el, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel (érdemes a fűszerezés után egy rövid ideig állni hagyni, hogy az ízek jól átjárják a hússzeleteket).
A tepsit kenjük ki a vajjal, majd helyezzük egymásmellé a befűszerezett hússzeleteket.
Ezután mindegyik hússzeletre helyezzünk rá egy-egy felezett őszibarackot, öntsük alá a bort és a befőttlevet, majd fóliával fedjük le (ha friss őszibarackból készül, akkor 2 dl édes fehérbort öntsünk alá).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk puhára (kb 45 percig pároltam).
Ezután vegyük le a fóliát, majd öntsünk le a párolóléből, hogy éppen csak annyi maradjon, hogy a hús szépen megsüljön. Ezután szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal, majd helyezzük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.
A visszamaradt levet öntsük bele egy serpenyőbe, majd melegítsük forráspontig. Közben a kukoricakeményítőt keverjük simára egy pici befőttlével (vagy vízzel), majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá és kevergetve sűrítsük be a szaftot.
Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet. Én rizst készítettem, de nagyon jól illik hozzá pl a krumplipüré is.
Tipp:
Tálaláskor kanalazzuk a szaftot a tényárra, helyezzük rá az őszibarackos-sajtos hússzeletet és a köretet, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »