Hozzávalók:
Elkészítése:
Készítsük elő az őszibarackot. Amennyiben friss őszibarackot használunk akkor vágjuk félbe, majd távolítsuk el a magot. Ha befőtt őszibarackkal készítjük, akkor szedjük ki a levéből és csepegtessük le.
A hússzeleteket tenyérrel kicsit lapogassuk el, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel (érdemes a fűszerezés után egy rövid ideig állni hagyni, hogy az ízek jól átjárják a hússzeleteket).
A tepsit kenjük ki a vajjal, majd helyezzük egymásmellé a befűszerezett hússzeleteket.
Ezután mindegyik hússzeletre helyezzünk rá egy-egy felezett őszibarackot, öntsük alá a bort és a befőttlevet, majd fóliával fedjük le (ha friss őszibarackból készül, akkor 2 dl édes fehérbort öntsünk alá).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk puhára (kb 45 percig pároltam).
Ezután vegyük le a fóliát, majd öntsünk le a párolóléből, hogy éppen csak annyi maradjon, hogy a hús szépen megsüljön. Ezután szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal, majd helyezzük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.
A visszamaradt levet öntsük bele egy serpenyőbe, majd melegítsük forráspontig. Közben a kukoricakeményítőt keverjük simára egy pici befőttlével (vagy vízzel), majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá és kevergetve sűrítsük be a szaftot.
Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet. Én rizst készítettem, de nagyon jól illik hozzá pl a krumplipüré is.
Tálaláskor kanalazzuk a szaftot a tényárra, helyezzük rá az őszibarackos-sajtos hússzeletet és a köretet, majd úgy kínáljuk.