Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós malacoldalas recept

Ropogós malacoldalas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók 6 személyre:
    A sült oldalashoz:

    • 1,5 kg bőrös malacoldalas
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • egész kömény
    • őrölt bors
    • fokhagymapor
    • 2 ek sertés zsír

    A káposztához:

    • 1 kis fej lila káposzta
    • 1 kis fej fejes káposzta
    • 1/2 dl étolaj
    • 2 ek kristály cukor
    • őrölt kömény
    • őrölt fekete bors
    • 1 ek ecet / ízlés szerint /

    Elkészítése:
    Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk. A bőrt keresztben és hosszában is bevagdossuk,befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A káposztákat vékonyra szeleteljük. Az oldalast a zsiradékkal tepsibe tesszük. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.

    Alufóliával letakarjuk és sütőben 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük majd levesszük a fóliát. Visszatesszük a sütőbe és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Amíg az oldalas sül elkészítjük a párolt káposztát. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal. Lassan puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá