Ropogós malacoldalas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 6 személyre:
A sült oldalashoz:
- 1,5 kg bőrös malacoldalas
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- só
- egész kömény
- őrölt bors
- fokhagymapor
- 2 ek sertés zsír
A káposztához:
- 1 kis fej lila káposzta
- 1 kis fej fejes káposzta
- 1/2 dl étolaj
- 2 ek kristály cukor
- őrölt kömény
- só
- őrölt fekete bors
- 1 ek ecet / ízlés szerint /
Elkészítése:
Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk. A bőrt keresztben és hosszában is bevagdossuk,befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A káposztákat vékonyra szeleteljük. Az oldalast a zsiradékkal tepsibe tesszük. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.
Alufóliával letakarjuk és sütőben 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük majd levesszük a fóliát. Visszatesszük a sütőbe és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Amíg az oldalas sül elkészítjük a párolt káposztát. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal. Lassan puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/.
Jó étvágyat kívánok hozzá!