Ropogós malacoldalas

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Ropogós malacoldalas

Hozzávalók 6 személyre:
A sült oldalashoz:

  • 1,5 kg bőrös malacoldalas
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • egész kömény
  • őrölt bors
  • fokhagymapor
  • 2 ek sertés zsír

A káposztához:

  • 1 kis fej lila káposzta
  • 1 kis fej fejes káposzta
  • 1/2 dl étolaj
  • 2 ek kristály cukor
  • őrölt kömény
  • őrölt fekete bors
  • 1 ek ecet / ízlés szerint /

Elkészítése:
Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk. A bőrt keresztben és hosszában is bevagdossuk,befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A káposztákat vékonyra szeleteljük. Az oldalast a zsiradékkal tepsibe tesszük. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.

Alufóliával letakarjuk és sütőben 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük majd levesszük a fóliát. Visszatesszük a sütőbe és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Amíg az oldalas sül elkészítjük a párolt káposztát. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal. Lassan puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/.
Jó étvágyat kívánok hozzá!