Oldalas káposztaágyon sütve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Oldalashoz:
- kb 1 kg friss oldalas
- 0,5 dl olaj
- 70 g sürített paradicsom
- 1 evőkanál paprikakrém
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
Káposztához:
- 1 kg szálas savanyú káposzta
- 1 nagy hagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál paprikakrém
- szárított csombor (borsikafű) és kapor
- 10-15 dkg füstölt szalonna
Elkészítése:
Az oldalast a csontok között elvágjuk.
Az áttört fokhagymát kikavarjuk az olajjal, a paprikakrémmel, a borssal meg a paradicsomszósszal. Beletesszük a húsokat, alaposan megszórjuk sóval és jól összeforgatjuk, majd 1-2 órán át pácoljuk.
Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, félrehúzzuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a paprikakrémet és felöntjük (kb 1 dl) vízzel.
A káposztát ha túl savanyú, átmossuk, lecsöpögtetjük és kicsit összevágjuk. Hozzákavarjuk a paprikás hagymához, morzsolt kaporral és csomborral ízesítjük.
fA füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk és egy nagyméretű tepsi vagy jénai aljába tesszük.
A káposztát a szalonnára tesszük, ráöntünk 1 dl vizet és ráhelyezzük az oldalasokat.
Alufóliával befedjük és 220 fokos sütőbe toljuk. Kb 1,5-2 órán át sütjük. Az utolsó 10 percre vegyük le róla az alufóliát és süssük szép pirosra.
Sült krumplit kínálhatunk még mellé.