Egészben sült, pácolt oldalas recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 2 kg oldalas, egyben
- 7-8 gerezd fokhagyma
- törött bors
- darált kömény
- ételízesítő
- csípős darált piros paprika
- pikáns grillpor
- só
Elkészítése:
Az oldalasra nem szoktam olajos pácot csinálni, mert elég zsíros így is.
Megmosom a húst, majd papírtörlővel áttörlöm. Besózom, 7-8 gerezd zúzott fokhagymával jól bedörzsölöm, törött borssal, darált köménnyel, pici csípős paprikával és pikáns grillporral beszórom és egy éjszaka a hűtőbe teszem.
Másnap egy tepsibe teszek disznó zsírt, ráhelyezem a husit, még a tetejére is rakok zsírt, vizet öntök alá és letakarva sütőben puhára sütöm, majd leveszem az alufóliát és lassan pirítom, így kisül belőle a zsír.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.