Nyárson sült szalonna recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 vastag szelet füstölt szalonna
- 10-12 cm-es puha füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- kenyérszeletek
Elkészítése:
Kedvcsináló recept! :)
Kirándulások, erdei túrázások alkalmával, ha adott a lehetőség és adott hozzá kihelyezett tűztér, na és persze nincs tűzgyújtási tilalom (!), akkor elengedhetetlen a jó öreg magyaros nyárson sütögetés!
Az igazi szabadtéri nyárson sütéshez parázs kell!
Tehát száraz fából tüzet rakunk és amíg leég, elkészítjük a nyársakat.
Az izzó parázs felett 5-10 cm-re forgatva és a szalonna zsírját kenyérre csepegtetve nagyjából 15-20 perc alatt sütjük pirosra, ízlés szerint akár ropogósra!
A tábortűz, a szalonnasütés összehoz mindenkit! :)
Kellemes túrázást és jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »