Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Natúr szelet almaszósszal recept

Natúr szelet almaszósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet sertéskaraj
    • bors
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 ek vaj
    • kevés liszt

    Az almaszószhoz:

    • 5 kisebb alma
    • 1 citrom
    • narancs héja
    • 3-4 evőkanál cukor
    • 2 dl tejföl
    • 1-2 db fahéj
    • szegfűszeg
    • 2 ek étkezési keményítő
    • 1 dl tejszín

    Elkészítése:

    Az almát hámozzuk, és kockázzuk fel, majd 7 dl vízben tegyük fel főni a fűszerekkel és a 4 evőkanál cukorral, pici sóval, 1/2 citrom levével, 1 kisebb narancs héjával.

    Ha megpuhult az alma a tejfölbe belekeverjük a keményítőt és a főzőléből keverünk hozzá, majd hozzáöntjük a mártáshoz, és besűrítjük. Megkeverjük, beleöntjük a tejszínt és elkeverjük simára.

    A húst eközben sózzuk és borsozzuk, majd olaj és vaj keverékét teszünk egy serpenyőbe, lisztben megforgatjuk a húst, majd a forró serpenyőbe rakjuk. Ha mindkét oldala megsült, kevés víz hozzáadásával lefedve puhára főzzük.

    Párolt rizst adunk mellé a mártással kísérve.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá