Natúr szelet almaszósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • kevés liszt

Az almaszószhoz:

  • 5 kisebb alma
  • 1 citrom
  • narancs héja
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1-2 db fahéj
  • szegfűszeg
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 1 dl tejszín

Elkészítése:

Az almát hámozzuk, és kockázzuk fel, majd 7 dl vízben tegyük fel főni a fűszerekkel és a 4 evőkanál cukorral, pici sóval, 1/2 citrom levével, 1 kisebb narancs héjával.

Ha megpuhult az alma a tejfölbe belekeverjük a keményítőt és a főzőléből keverünk hozzá, majd hozzáöntjük a mártáshoz, és besűrítjük. Megkeverjük, beleöntjük a tejszínt és elkeverjük simára.

A húst eközben sózzuk és borsozzuk, majd olaj és vaj keverékét teszünk egy serpenyőbe, lisztben megforgatjuk a húst, majd a forró serpenyőbe rakjuk. Ha mindkét oldala megsült, kevés víz hozzáadásával lefedve puhára főzzük.

Párolt rizst adunk mellé a mártással kísérve.