Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nápolyi sertésborda recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 kicsontozott sertésbordaszelet
    • 1 dl olívaolaj
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 kg cikkekre vágott paradicsom
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 25 dkg gomba
    • 5 dkg vaj
    • 15 dkg hosszú metélt
    • 1 babérlevél
    • 1 ágacska friss rozmaring
    • 1 kiskanál vágott petrezselyemzöld
    • őrölt bors

    Elkészítés:
    A kivert, megsózott, megborsozott hússzeleteket az olajban ropogós pirosra sütjük, majd az olajból kivéve, melegen tartjuk. Az olajban üvegesre pároljuk a karikákra vágott hagymát, a cikkekre vágott paradicsomot, és a többi fűszert beletesszük, majd a húst is visszatéve, jó puhára pároljuk. Amikor majdnem kész, a felszeletelt gombát is beledobjuk, és még öt percig együtt pároljuk. Közben a hosszú metéltet megfőzzük, és a vajjal összekeverjük, a tálat ezzel alapozzuk. Tetejére fektetjük a hússzeleteket, és az egészet a mártással leöntjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá