Nápolyi sertésborda

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 kicsontozott sertésbordaszelet
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kg cikkekre vágott paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg gomba
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg hosszú metélt
  • 1 babérlevél
  • 1 ágacska friss rozmaring
  • 1 kiskanál vágott petrezselyemzöld
  • őrölt bors

Elkészítés:
A kivert, megsózott, megborsozott hússzeleteket az olajban ropogós pirosra sütjük, majd az olajból kivéve, melegen tartjuk. Az olajban üvegesre pároljuk a karikákra vágott hagymát, a cikkekre vágott paradicsomot, és a többi fűszert beletesszük, majd a húst is visszatéve, jó puhára pároljuk. Amikor majdnem kész, a felszeletelt gombát is beledobjuk, és még öt percig együtt pároljuk. Közben a hosszú metéltet megfőzzük, és a vajjal összekeverjük, a tálat ezzel alapozzuk. Tetejére fektetjük a hússzeleteket, és az egészet a mártással leöntjük.