Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Napocska szelet hullámos chips-szel recept

Napocska szelet hullámos chips-szel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Napocska szelethez:

    • 50 dkg darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk jódozott só
    • 3 csipet őrölt fekete bors
    • 2 csipet csemege paprika
    • 3 csipet majoránna
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 2 szelet kenyér
    • víz
    • 3 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Hullámos chips:

    • 60 dkg krumpli
    • olaj a sütéshez
    • jódozott só
    • hullámos szeletelő (gyalu)

    Elkészítése:

    Napocska készítése:

    Összekeverjük a darált húst egy tojással, a fűszerekkel, és a vízbe áztatott, kicsavart kenyeret belecsipegetjük. A fokhagymát apróra zúzzuk, a vöröshagymát pedig kisebb darabokra vágjuk. Az egészet jól összekeverjük, és 1 órára hűtőbe helyezzük.

    A 3 tojást megfőzzük, megpucoljuk, és hagyjuk kihűlni. A széleit (tetejüket) levágjuk, hogy jobban vágható legyen, és szebben illeszkedjen a fasírtban.

    Egy nagyobb alufólia darabot megkenünk házi zsírral, és a hús 2/3-át ráfektetjük (előtte kézzel hosszú téglalapot formázunk belőle), mélyedéseket csinálunk bele egy evőkanál segítségével, és oda helyezzük a főtt tojásokat. A maradék húst rásimítjuk, hogy teljesen befedje a tojásokat. Őzgerinc formába, vagy egy normál tepsibe helyezzük.

    Előmelegített sütőben 75 percig sütjük közepes lángon, végig letakart alufóliával.

    Hullámos chips készítése:

    A krumplit megpucoljuk, és felszeleteljük a gyalu segítségével. Bő olajban kisütjük, és megsózzuk. Körülbelül 30 perc alatt elkészült gyalulással és sütéssel együtt.

    Tipp:

    A napocska szeletet, ha kihűlt, felszeleteljük, a chipset mellé halmozzuk. Uborkasaláta, vagy csalamádé illik mellé!

    A napocska szelet hullámos chips-szel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 153 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá